Bestrijding invasieve exoten Noord Brabant

Bestrijding invasieve exoten Noord Brabant

Bestrijding invasieve exoten Noord Brabant We krijgen steeds meer last van diverse exoten in ons land. De bekendste voorbeelden zijn natuurlijk de eikenprocessierups en de Amerikaanse rivierkreeft. Maar wist u dat bijvoorbeeld ook de reuzenberenklauw en de Japanse Duizendknoop worden beschouwd als invasieve exoten? Deze dier- en plantsoorten horen eigenlijk niet in onze natuur thuis. Echter blijkt dat ze zeer volhardend zijn in het overnemen van onze eigen inheemse natuur, met alle negatieve gevolgen van dien. Bent u daarom op zoek naar een partner voor de bestrijding van invasieve exoten in Noord Brabant voor uw natuurgebied? Knotters Natuurbeheer staat voor u klaar.

Hoe kunnen we invasieve exoten zo milieuvriendelijk en effectief mogelijk bestrijden?

De bestrijding van invasieve exoten in Noord Brabant is geen gemakkelijke taak. Ecologisch gezien kunnen bepaalde planten bijvoorbeeld al verspreid worden doordat vogeltjes en andere dieren de zaadjes uitpoepen. Als er invasieve planten worden gemaaid, is het ontzettend belangrijk dat de maaimachine vervolgens heel goed wordt schoongemaakt. Anders blijven er immers resten van de invasieve plant achter op de maaimachine, die vervolgens weer ergens anders wordt ingezet en daar de invasieve plant kan verspreiden. Kortom: het is belangrijk om zo snel mogelijk een expert te betrekken als u denkt last te hebben van invasieve exoten. Knotters Natuurbeheer komt graag langs om te inventariseren welke invasieve exoten aanwezig zijn in het gebied. Vervolgens bieden we begeleiding en advies voor de bestrijding ervan, of voeren we zelf specialistisch beheer ter plaatse uit. Kortom: Knotters Natuurbeheer helpt u graag bij de bestrijding van invasieve exoten in uw natuurgebied.

Laat de bestrijding van invasieve exoten in Noord Brabant over aan Knotters Natuurbeheer

Door het uitbesteden van de bestrijding van invasieve exoten in uw natuurgebied bent u ervan verzekerd dat al het benodigde bestrijdingswerk wordt uitgevoerd, zónder daarmee de beschermde inheemse flora en fauna lastig te vallen. Heeft u behoefte aan meer informatie over de werkzaamheden van Knotters Natuurbeheer of wilt u graag even kennismaken? Hiervoor kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt het contactformulier op onze website invullen, een e-mail sturen naar info@knottersnatuurbeheer.nl of bellen naar 0683956606. Graag gaan wij met u in gesprek om een fijne en kleinschalige samenwerking te beginnen!

Contact

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)

    Gespecialiseerd in uw natuurbeheer en -onderhoud uitgevoerd met oog voor behoud van beschermde flora en fauna.